به گزارش فدانیک، محمد رضا ابراهیمی، امروز _چهارشنبه بیستونهم شهریورماه _ در نشست خبری با اصحاب رسانه در آستانه بازگشایی مدارس، اظهار کرد: مهرماه، ماه شادابی، سرزندگی، پویایی و حرکت به سمت رشد و پیشرفت و مبارزه با جهل و تاریکی است.
وی با بیان اینکه مهر امسال را با مدد گرفتن از خدای متعال و پیامبر اکرم (ص) با شعار «مهر نبوی» آغاز میکنیم و پذیرای بیش از یک میلیون دانشآموز هستیم، افزود: اگر این یک میلیون دانشآموزر به علاوه والدین، معلمان و خانوادههای دانشآموزان را حساب کنیم، به نوعی تمام جمعیت استان با آموزش و پرورش مرتبط هستند و هیچ فردی و گروهی بیارتباط با آموزش و پرورش نیست، چرا که تمام افراد دانشآموز دیروز، امروز یا فردا هستند، لذا مهمترین مؤسسه ارتباط بین مردم و حاکمیت، آموزش و پرورش است.
مدیر کل آموزش و پرورش استان اصفهان تاکید کرد: در دورترین نقاط کشور جایی که پرچم مقدس جمهوری اسلامی برافراشته میشود، جایی به نام مدرسه است، بنابراین جایگاه مدرسه بر همگان مشهود است، از مهمترین درسهای آموزههای دینی این بوده که مدرسه مکان مقدسی بوده و خداوند به ابزار تعلیم و تربیت قسم یاد کرده است.
وی خاطرنشان کرد: جایگاه دینی معلم، مدرسه و آموزش جایگاهی والا است و هرگاه در جامعه این موضوع رعایت شود، این جامعه پویا، متمدن و پیشرفته است، بنابراین لازم است بدانیم بیتوجهی به این موارد به همان نسبت بیتوجهی به حوزه آسیبهای اجتماعی و کاستیها را افزایش میدهد.
ابراهیمی تصریح کرد: شعار امسال آموزش و پرورش «همه با هم مدرسه قوی، ایران قوی» است و از اهداف مهمی که مورد توجه قرار دارد «تربیت دینی و عدالت آموزشی» در سطح استان بوده که ذیل آن اجراییسازی سند تحول بنیادین در خط مقدم جبهه تعلیم و تربیت یعنی مدرسه در دستور کار است.
وی گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش سال ۹۰ مصوب شد، اما تنها حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد آن اجرایی شده است، بنابراین برای اجرایی شدن کامل سند تحول بنیادین آموزش و پرورش طرح رهیاران سند تحول که بیشتر معلمان جوان هستند، اجرا و آنها در دورههای تخصصی شرکت کردهاند که سال گذشته ۷۴ نفر و امسال ۵۰ نفر تحت این طرح، وارد مدارس دولتی میشوند و فعالیت میکنند.
آثار مثبت سند تحول بنیادین باید در مدارس مشهود باشد
وی تاکید کرد: آثار مثبت سند تحول بنیادین باید در مدارس مشهود باشد، امسال توجه ویژه به مدارس دولتی عادی شده است، در دهههای مختلف به مدارس دولتی عادی به دلایل مختلف بیتوجه شده، امروز مدارس دولتی در شهر اصفهان وجود دارد که سابقه بیش از یک قرن داشته و مهد تربیت و پرورش مفاخری بوده که خدمتهای فراوانی به جهان اسلام داشتهاند و امروز به آنها توجه نمیشود، بر اساس تاکید رهبر معظم انقلاب، باید به مدارس دولتی تئجه ویژه شود، لذا در چند بخش از جمله تقسیمبندی نیروی انسانی موضوعات پیگیری شد تا بیش از نیمی از ساعت موظفه معلمان خاص و مدارس ویژه باید در مدارس دولتی گذرانده شود، همچنین در قالب طرح شهید عجمیان، تجهیز و شادابسازی مدارس دولتی عادی نیز مورد توجه قرار گرفت و علاوهبر آن در خصوص کلاسهای کنکور، تست و نکته و حوزه آموزش مدارس دولتی عادی برنامه ریزیهای مؤثری انجام شده است.
مدیر کل آموزش و پرورش استان اصفهان اضافه کرد: ذیل سند تحول بنیادین توجهی ویژهای به تربیت دینی و مقولههایی همچون حجاب، عفاف، هیئتهای دانشآموزی و اقامه نماز جماعت و تقویت هویت ایرانی اسلامی دانشآموزان شده است، همچنین آشنا کردن نوجوانان با پیشرفتها و دستاوردهای نظام موضوعی مهم است که اردوهای پیشرفت را در این راستا راهاندازی کردیم و بر این اساس بیش از ۴۲ هزار دانشآموزان در سال گذشته به اردوهای راهیان پیشرفت رفتند و به طور قطع امسال این آمار افزایش خواهد داشت، همچنین توجه به نمادهای ویژه هویتی همچون سرود ملی، پرچم ملی، مفاخر نامدار ادبی و ورزشی در دستور کار قرار دارد، زیرا این موضوعات جزو عناصر هویتبخش جامعه است و باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به شهدای دانشآموز، گفت: مدرسه شهید منتظری نجفآباد بیش از ۲۰۰ شهید یا مدرسه هاتف بیش از ۱۰۰ شهید تقدیم اسلام و انقلاب کرده است و از این بابت در کنگره ۲۴ هزار شهید استان اصفهان تحت عنوان کارگروهی حضور داریم.
سال گذشته حدود ۵۴ هزار دانشآموز اتباع در استان اصفهان ثبت نام کردهاند
ابراهیمی درباره چالشهای پیش روی آموزش و پرورش استان، تصریح کرد: از رسانهها انتظار دائم تا به عنوان یارکمکی به نهاد آموزش و پرورش کمک کنند، آموزش و پرورش و رسانه وجوه مشترک زیادی با یکدیگر دارند، رسانهها در انعکاس خوبیها، خبرهای امیدآفرین، نقد منصفانه ورود کنند تا مشکلات رفع شود.
وی ادامه داد: مهاجرت بیرویهای در سالهای اخیر انجام شده و دلیل نگرانی عدهای از بحث ثبت نام اتباع بیگانه در مدارس، افزونتر شدن تعداد جمعیت اتباع بیگانه در بعضی از کلاسها به نسبت حضور دانشآموزان ایرانی است، در حال حاضر دانش آموزانی از اتباع بیگانه در مدارس ثبت نام میشوند که کد رهگیری یکتا از سامانه اتباع داشته باشند و در این عرصه سعی شده است، توزیع عادلانهای بین مدارس صورت گیرد، سال گذشته حدود ۵۴ هزار دانشآموز اتباع بیگانه در استان اصفهان ثبت نام کردهاند، ثبت نام دانش آموزان اتباع در بعضی از نقاط استان و شهرستان ممنوع است.
مدیر کل آموزش و پرورش استان اصفهان در بحث تنوع نوع مدارس افزود: اینکه تنوع نوع مدارس باید کاهش یابد، موضوع صحیحی است، اما یکسان شدن تمام مدارس نه عادلانه بوده و نه امکانپذیر است، حضور یک دانشآموز تیزهوش در یک مدرس عادی و بین دیگران، باعث از بین رفتن سرمایهها میشود، اما در کل مدارس دولتی و غیرانتفاعی داریم و به سمت کاهش تنوع نوع مدارس پیش میرویم.
وی درباره جاماندگان از تحصیل گفت: لازم است موانع تحصیل برای هر دانشآموزشی که شرایط تحصیل در مدارس را دارد، برداشته شود، اگر افراد هر دانشآموزی را میشناسند که بازمانده از تحصیل است، به اداره کل آموزش و پرورش اطلاع دهند تا موضوع پیگیری شود، هیچ دولتی نمیتواند در دنیا ادعای پوشش صددرصدی تحصیلی در کشور خود را داشته باشد، اما در کشور به این عدد بسیار نزدیک هستیم.
ابراهیمی در پاسخ به سوال فدانیک، مبنی بر تعیین تکلیف نظام دوری (یکسان بودن معلم اول تا سوم ابتدایی) تاکید کرد: در این رابطه موافقان و مخالفان زیادی وجود دارد و هر یک نظرات مختلفی دارند، اما به طور قطع برای امسال اجرا نخواهد شد.
وی در رابطه با سوال دیگر فدانیک مبنی بر تعیین تکلیف نتیجه آزمون آموزگاران استخدامی آموزش و پرورش با توجه به بازگشایی مدارس گفت: آزمون کتبی توسط سازمان سنجش برگزار و نتایج نهایی توسط این سازمان اعلام میشود، مصاحبهها و سنجشها توسط آموزش و پرورش صورت گرفته و به سازمان سنجش اعلام شده و اعلام نتایج نهایی در اختیار سازمان سنجش است.
در حال تکمیل است…