علی پارسا در گفتوگو با فدانیک با اشاره به شیوع شپش در مدارس اظهار کرد: در مدارس به دلیل تجمع دانش آموزان در کلاسهای درس احتمال انتشار و شیوع شپش بیشتر است، این بیماری بیشتر بین کودکان و دانش آموزان دختر شایع است، به همین دلیل هرسال نظام سلامت و بهداشت در مهرماه با همکاری آموزش و پرورش غربالگری را در سطح مدارس کل استان برای پیشگیری از شیوع این بیماری انجام میدهد.
وی افزود: دو راه انتقال برای بیماری شپش در مدارس بین دانشآموزان وجود دارد، یکی راه انتقال مستقیم است از طریق تماس مستقیم دانشآموز مبتلا با دیگر افراد است، راه دیگر انتشار این بیماری به شکل غیر مستقیم از طریق لباسها، شانه و مقنعه شخصی دانشآموز مبتلا به شپش بوده که اگر از طریق بقیه مورد استفاده قرار گیرد آنها هم مبتلا به این بیماری میشوند.
معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان تصریح کرد: شپش ممکن است در هفته اول که دانشآموز به آن مبتلا میشود علائم زیادی نداشته باشد، علامت شایع آن خارش آزاردهنده سر و بدن است و خارش باعث خراشهای پوستی شده و منجر به عفونتهای ثانویه پوستی میشود و عوارض روحی و روانی و بی خوابی را برای بیمار به همراه دارد.
وی با تاکید بر اینکه تیمها و مراقبان سلامت برای پیشگیری از شیوع این بیماری به مدارس اعزام میشوند تا به سهولت دانشآموزان مبتلا به این بیماری شناسایی کرده و تحت مراقبت و درمان قرار گیرند، گفت: زمانی که دانشآموزان بیمار با معاینه بهورز و مراقب سلامت شناسایی میشوند، از سایر دانشآموزان جدا میشود تا بیماری انتشار پیدا نکند و شامپوی «پرمترین» به صورت رایگان در اختیار دانشآموز و خانواده او قرار میگیرد.
پارسا خاطرنشان کرد: دانشآموز بعد از مصرف شامپوی «پرمترین» میتواند بدون غیبت به کلاس درس بازگردد به دلیل اینکه این شامپو باعث مرگ شپشهای موجود در سر دانشآموز بیمار خواهد شد و بعد از آن راهکارهای درمانی لازم برای رهایی از این بیماری به دانشآموز مبتلا ارائه میشود.
وی با بیان اینکه برای تکمیل درمان شپش سر دانشآموزان باید اقداماتی انجام گیرد، ادامه داد: معمول تخم شپشها در انتهای مو قرار میگیرند و جداسازی آن به آسانی امکانپذیر نیست به دانشآموزان توصیه میشود که آب را با سرکه مخلوط کرده و موی سر را با این محلول آغشته کرده و ماساژ دهند و با شانههای دانه ریز موی سر را شانه بزنند تا تخمهای شپش از سر جدا شود و به مدت یک هفته هم میتوانند شامپوی «پرمترین» را استفاده کنند.
معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان اظهار کرد: ممکن است وسایل شخصی و لباسهای دانشآموز آلوده به تخم شپش باشد، بنابراین به خانوادهها توصیه میشود تمام وسایل شخصی دانشآموز مبتلا را در آب جوشانده تا از تخم شپش پاک شود.
وی در خصوص راهکارها برای جلوگیری از بیماریهای پوستی در مدارس گفت: برای جلوگیری از شیوع بیماری شپش سر در کلاس درس بین دانشآموزان توصیه میشود که آنها رعایت بهداشت فردی و انجام دو یا سه نوبت استحمام در طول هفته را در اولویت قرار دهند.
پارسا خاطرنشان کرد: بروز بیماری سالک هم در بعضی از مناطق و شهرستانهای استان اصفهان وجود دارد و این بیماری علائم و درمان خاصی دارد که در سیستم مراکز بهداشتی برای مراقبت و درمان بیماران خدمات به صورت رایگان ارائه میشود.